Herfstvakantie voor gezinnen met kinderen (6-16) met autisme en/of AD(H)D

Posted by on 01-09-2015 in Autisme, Coaching

Herfstvakantie voor gezinnen met kinderen (6-16) met autisme en/of AD(H)D

Vakantie en begeleiding voor gezinnen met kinderen/jongeren (ongeveer 6-16 jaar) met autisme en/of AD(H)D

Kinderen met autisme en/of AD(H)D, hun ouders en andere gezinsleden hebben het vaak lastig. Als het op school nog lukt, dan is thuis de drempel voor een uitbarsting laag. Dat drukt steeds weer een stempel op de sfeer. Dat is niet op te lossen, maar er zijn wel mogelijkheden om het te verlichten. Wij richten ons met name ook op de goede kanten van de vele stempels die er zijn en kijken graag naar de mens achter de stempel. Daar liggen ongekende mogelijkheden die vaak door alle problemen worden weggedrukt.

In de herfstvakantie bieden Tatoran Coaching & Advies, Praktijk Tatoran en Pian Della Bandina gezamenlijk een vakantieweek aan in het mooie Umbrië, waarin u naast vakantie houden ook kan werken aan het omgaan met de consequenties van het autisme of de ADHD. Dit kost in het dagelijks leven extra energie. Het kan veel opleveren om even stil te staan bij de ingesleten patronen.

Tijdens deze week heeft u voldoende tijd om te genieten van het moois dat Umbrië biedt, is er tijd om met uw gezin gezellig samen te eten en worden er ook activiteiten aangeboden. Soms de kinderen apart, soms de ouders, soms iedereen bij elkaar. In deze week zijn er alleen gezinnen met kinderen uit de doelgroep, dus er is veel gelegenheid om eens te praten met mensen die uw situatie goed begrijpen. Verder leveren wij professionele begeleiding, die zowel in groepsbijeenkomsten als ook voor u individueel aandacht geven aan uw situatie. Voor de vakantieweek wordt er een (telefonische) intake gedaan om uw vragen te verkennen. Er zijn op maat ook mogelijkheden voor begeleiding voor en na de vakantieweek. Vergoedingen vanuit gemeentes zijn afhankelijk van de afspraken die u met uw gemeente heeft gemaakt.

Thema’s waar we aan kunnen werken zijn bijvoorbeeld het creëren van een positieve sfeer, vrijetijdsbesteding, omgaan met overprikkeling, emotieregulatie, omgaan met de mening van de omgeving, medicatie, plannen en organiseren, omgaan met sociale situaties etc. De groepen met de kinderen worden gesplitst op leeftijd.

Aanbod: in de weken van van 17- 24 en 24-31 oktober een appartement voor 4 personen, 4 zeer complete Italiaanse maaltijden en dagelijks professionele begeleiding voor €1495,-

Voor elke persoon extra wordt een toeslag van €150,00 berekend. Tot een maximum van 6 personen per appartement.

De appartementen zijn compleet ingericht, hebben opgemaakte bedden bij aankomst, badhanddoeken en keukenlinnen is aanwezig. Inclusief een handdoeken en keukenlinnenwissel halverwege de week. Exclusief eindschoonmaak €45,-

Globaal programma

Individuele sessies met kinderen en/of ouders kunnen de hele week op afspraak in het schema worden ingepland. De inhoud van de sessies in het schema wordt definitief gepland als wij uw vragen kennen.

  • Zaterdag: aankomst en gezamenlijk 3-gangen welkomstdiner
  • Zondag: vrije dag afgesloten met gezamenlijke barbecue; optioneel begeleide wandeling door het prachtige stadje Citta Della Pieve met naast oude gebouwen, prachtige vergezichten ook het kleinste steegje
  • Maandag: groepssessies voor ouders en kinderen in de ochtend; gezinsmiddag, tijd en ruimte voor een uitstapje in de regio en in de avond gezellig met het gezin bij het appartement eten, of natuurlijk in een van de vele restaurants in de buurt.
  • Dinsdag: optioneel een begeleide actieve uitstap in de ochtend; in de middag voorbereiden van de avondmaaltijd die gezamenlijk wordt genuttigd.
  • Woensdag: vrije ochtend, groepsactiviteit voor de kinderen in de middag (ouders vrij dus! )
  • Donderdag: ruimte voor een uitstapje in de regio; Italiaans diner met pasta, groepssessie voor ouders bij het kampvuur
  • Vrijdag: afsluitdag en voor sommigen al het vertrek
  • Zaterdag: vertrekdag

Begeleiding:

Paul Swart – Autismevriendelijke! Coach
Tirtsa Swart – Orthopedagoog en speltherapeut
Liesbeth Koenen – Gastvrouw Pian Della Bandina / ADHD Coach en Counselor
Guido Koenen – Gastheer Pian Della Bandina

Deze week gaat enkel door bij een minimum van 3 gezinnen en een maximum van 6 gezinnen.

Voor meer informatie over de begeleiders kunt u terecht op hun websites. Voor meer informatie over deze week of ons aanbod in andere weken of reserveren, neem contact op met Paul Swart via paul@tatoran.nl of 06-21582249.