Individuele Coaching

Individuele Coaching

Zelfmanagement naar geluk

Je wilt graag een keer goed stilstaan bij wat je nu ècht wilt – professioneel en/of persoonlijk! Waar ligt je passie? Hoe vind je je energie terug? Wat zijn je talenten? Wat is belangrijk in je (professionele) leven? Kortom: Wat is de juiste vervolgstap? Waarderende coaching is een manier om met hulp van de vragen en de nieuwsgierigheid van de coach een andere kijk te ontwikkelen, waardoor er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Gun jezelf een coachkado!

Leer kiezen voor een positief beeld van je eigen toekomst en sta jezelf toe hierin leidend te zijn. We zoeken naar wat je energie geeft, we kijken welke mogelijkheden er tussen alle onmogelijkheden liggen en we vinden je ambitie. Hier gaan we aandacht aan schenken, zodat het gaat groeien.

Op basis van lastige experimenten reflecteren we samen op wat er allemaal (niet) gebeurt. Je ontwerpt en realiseert je eigen toekomst. Met steun van anderen, met inzet van veel energie en talent van jezelf. Wij vinden dat iedereen een mooie levensinvulling verdient.

Paul is Erkend Coach bij St!r. Daarnaast is Paul geaccrediteerd als “Foundation” bij het European Mentoring & Coaching Council (EMCC). Ook is Paul erkend Rots en Water trainer en Autismevriendelijke! Coach. Als coach heeft hij onder meer ervaring met vraagstukken op het gebied van loopbaan, leiding geven en ontvangen, weerbaarheid, zelfbeeld, autisme en ADHD, burn-out, faalangst, studiekeuze, communicatie, conflicten, leiderschap en samenwerken.

Zoeken naar verbetering
Individuele coaching is voor vele mensen in allerlei omstandigheden een prima middel om in een relatief korte tijd een thema aan te pakken waar je anders in blijft hangen. Bijvoorbeeld:

 • Je weet wat je wilt, maar krijgt het maar niet rond. Een coach kan net dat steuntje in de rug geven dat nodig is om op gang te komen. Vaak zijn ongeveer 3 sessies al voldoende beweging om zelf verder te gaan. Het kan natuurlijk zijn dat er een diepere reden is, die zullen we dan ook zeker ontdekken.
 • Je voelt je energieloos en bent bang dat je misschien in een burn-out terecht komt.
 • Je bent aan het re-integreren na een burn-out.
 • Je hebt telkens goede voornemens en begint daar prima aan, maar het komt maar niet af. Een coach kan helpen als stok achter de deur en daarnaast mee zoeken naar wat je nodig hebt om het nu wel tot een succes om te zetten.
 • Je voelt je niet sterk, zeker niet in een groep. Je vindt het vervelend dat je steeds buiten de groep valt. Individueel kunnen we onder meer met oefeningen uit het Rots en Water programma werken aan een gevoel van zekerheid en kracht.
 • Je slaagt niet op school en/of stage omdat je last blijft houden van je autisme.
  Autismevriendelijke! Coach® door Auticomm. Autismeacademie.

  Je probeert te voldoen aan alles wat je denkt dat iedereen om je heen van je verwacht en komt zo niet toe aan wat je zelf wilt. Je komt niet voldoende voor jezelf op en de omgeving begrijpt je niet.

 • Je wilt je leven eens een nieuwe impuls geven en alles even goed op een rijtje zetten.
 • Je bent ontevreden over de zinvolheid van je leven. Samen verkennen we talenten, wensen en
  cocreëren een nieuwe toekomst.
 • Je hebt moeite met samenwerken met een collega. Ook al heb je al diverse pogingen gedaan het op
  te lossen, het lukt niet. Coaching helpt om zicht te krijgen op het systeem en een andere oplossing te
  vinden voor de situatie.

Je hebt alles in huis
Coaching gaat uit van jouw eigen kracht als gecoachte, vanuit het niet (beter) weten. Het is niet dat je iets bij moet leren, er is alleen nog een gedeelte van jezelf te ontdekken en in te zetten. Je blijft eigenaar van jouw “probleem”, waarbij een probleem door de coach wordt gezien als een mogelijkheid tot ontwikkeling. Resultaten kunnen gevonden worden bij een toegenomen werkplezier, prettigere samenwerking, meer energie, betere communicatieve vaardigheden, een goed zicht op je persoonlijke kwaliteiten en zo voorts. Het leuke aan coaching voor mij is dat het uiteindelijke resultaat vaak een verrassing is voor gecoachte èn coach.